• Hakkımızda
  • Gizlilik Politikası
  • İletişim
Haber Oran
  • ANA SAYFA
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Hukuk
    • Hukuk Haberleri
    • Hukuk Sözlüğü
  • Köşe Yazıları
    • Avukatın Günlüğü
    • H.Erdal DEMİR
    • Ekonomik Bakış
    • GÖKYÜZÜ PUSULASI – ASTROLOJİK ÖNGÖRÜLER
  • Sağlık
  • Sanat
  • Soru-Cevap
  • Spor
  • Teknoloji
  • Yayın Akışları
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • ANA SAYFA
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Hukuk
    • Hukuk Haberleri
    • Hukuk Sözlüğü
  • Köşe Yazıları
    • Avukatın Günlüğü
    • H.Erdal DEMİR
    • Ekonomik Bakış
    • GÖKYÜZÜ PUSULASI – ASTROLOJİK ÖNGÖRÜLER
  • Sağlık
  • Sanat
  • Soru-Cevap
  • Spor
  • Teknoloji
  • Yayın Akışları
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Haber Oran
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Ana Sayfa Gündem

İŞİD Felluce’de Köşeye Sıkıştı

Bu sabah saatlerinde harekete geçen rejim güçleri ve bölgesel güçlerden oluşan askeri birlikler şehir merkezine doğru ilerlemeye başladı.

8 Haziran 2016
in Gündem
0
0
PAYLAŞIM
2
GÖRÜNTÜLENME
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş
Irak Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı askeri güçler, Şii milisler ve aşiret güçlerininin bir araya gelerek oluşturduğu kuvvetler, Irak Şam İslam Devleti ( İŞİD ) ‘in kontrolü altında bulunan Felluce kentini geri alabilmek için operasyon başlattığı operasyonda ilerleme kaydedildiği belirtildi. Yaklaşık 6 gün önce şehirde bulunan sivillerin hayatlarının tehlikeye girmesi riskinden dolayı operasyonun ertelenmesi kararını aldığını açıklayan Irak ordusu, Çarşamba günü öğle saatleri itibari ile harekatın başlatılması yönünde yeni bir karar alındığını açıkladı. Açıklamayı kaleme alan Ordu Sözcüsü, bu sabah erken saatlerde başlayan operasyonun üçüncü ayağında kaydedilen başarılar neticesinde İŞİD hedeflerinin yok edilmesinin ardından şehir merkezine doğru ilerleme sağlandığını belirtti.
 
Amerika Birleşik Devletleri’nin en yaygın haber ağına sahip olma özelliğini elinde bulunduran haber ajanslarından birisi olan  Associated Press tarafından yayımlanan habere göre, Felluce kentine operasyonu yürütmekte olan özel kuvvetlerin geçtiğimiz Pazar günün kentin güney kesimlerinde kontrolü ele geçirmesinin ardından Çarşamba sabahı itibari ile şehir merkezine yakın olduğu bilinen Şüheda Mahallesine girdi.
 

Mayıs ayının son günlerinde başlatılması uygun görülen operasyonun kentte yaşamını sürdürmekte olan on binlerce sivil vatandaş çatışmalar arasında kalmış, aşırı islamcı terör örgütü İŞİD sayıları 20 bine ulaşan çocukları canlı kalkan olarak kullanmıştı. İŞİD örgütünün sivillerin hayatını hiçe saymasının ardından Irak Ordusu, Şii milisler ve aşiret güçlerinden oluşan birliklerin masum insanlar için oluşturmak istediği güvenli koridor projesinin başarısızlıkla sonuçlanması neticesinde kentten kaçmayı başarabilen vatandaşlar Fırat Nehri’nin batısına zaman zaman şişme botlar zaman zaman ise damacanalar yardımıyla geçerek hayata tutunmayı denemişti.

Zor koşullar altından Fırat Nehri’nin geçmeyi başaran sivilleri bekleyen bir diğer felaket ise, olaydan bir kaç gün sonra cereyan etmiş, sivilleri otobüse bindirerek işkence girişiminde bulunan Şii milisler, Felluce’den kaçmayı başarabilen bazı vatandaşları idam etmişti.

 

Etiket: fellucefelluce çatışmaişidırak ordusuortadoğuterörle mücadele
  • Popüler
  • Yorumlar
  • En Yeni

Yarısı doldurulmuş bir bardağın ne kadarı boştur?

23 Mayıs 2020

ODTÜ’de okuyorum diyen biri nerede okuyor olabilir?

15 Aralık 2019

Bugs Bunny’nin rakiplerinden kırmızı saç, sakal ve bıyıklara sahip, çabuk sinirlenen, maden arayıcısı, haydut ve kovboyun adı nedir?

20 Şubat 2017

Daireye üst kattan veya çatıdan su sızarsa, ya da yağmur suyu basarsa ne yapılmalıdır?

27 Eylül 2018

Mirasçılık Belgesi almak için mirasçı olmaya gerek yok!

0

Brezilyalı Futbol Efsanesi Pele Hayatını Kaybetti

0

2023 Yılı Asgari Ücret 8500 TL Oldu

0

Volvo Yedek Parça Ankara İçinde Nereden Alınır?

0

Cumhuriyet 103 Yaşında: Ciddiyet mi, Aydınlanma mı?

21 Ekim 2026

Devlet Yönetiminde “Bizden” Değil, Hukuk ve Liyakat Esas Olmalıdır

9 Ekim 2026

Borsa Kumar Değildir; Ancak Bunun Şartı Gerçek, Şeffaf ve Denetlenebilir Bir Piyasadır

2 Ekim 2026

Umut Vermek mi, Gerçeği Söylemek mi? Hukukta Dürüstlük, Güven ve Vicdan

30 Eylül 2026
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • ANA SAYFA
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Hukuk
    • Hukuk Haberleri
    • Hukuk Sözlüğü
  • Köşe Yazıları
    • Avukatın Günlüğü
    • H.Erdal DEMİR
    • Ekonomik Bakış
    • GÖKYÜZÜ PUSULASI – ASTROLOJİK ÖNGÖRÜLER
  • Sağlık
  • Sanat
  • Soru-Cevap
  • Spor
  • Teknoloji
  • Yayın Akışları

© 2026 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.