Karadeniz bölgesinin köklü temsilcilerinden biri olan Trabzonspor bu sezon ligi üst üste başarısız sonuçlar alarak 40 puanla 12. Sırada bitirmesinin ardından zaman kaybetmeden yoğun bir hazırlık programı düzenleyerek yeni sezon çalışmalarına başlamıştı. Futbolcuların antrenman çalışmaları yaparken boş durmayan kulüp yönetiminin 1995 doğumlu Slovakya milli takımı oyuncusu, Slovakya birinci ligi ekiplerinden AS Trencin’de forma giyen orta saha oyuncusu Matus Bero’yu takibe aldığı ve uzun soluklu görüşmeler gerçekleştirdiği bilgisine ulaşıldı.
HER SEZONDA KESİN OLARAK 450 BİN EURO ÜCRET ALACAK
Kulüp yönetimin Slovakya temsilcisiyle oturduğu masada oyuncu için gerekli şartları sağlayarak anlaşma halinde ayrıldıkları masadaki kararlara göre, başarılı genç oyuncunun Trabzonspor’un forması altında geçirdiği her sezon için kesin olarak 450 bin Euro para kazanacağı öğrenildi.
KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU’NA BİLDİRİLDİ
Önceki takımında gösterdiği performansa bakılacak olursa gelecek vaat eden genç oyuncu Matus Bero ile 2019-2020 futbol sezonunun bitimine kadar olan 4 yıllık bir anlaşmaya varıldığını KAP’a bildiren bordo mavili yönetim, AS Trencin kulübüne ise oyuncunun sözleşmesinin iptal edilmesinin karşılığı olarak 2 milyon 500 bin Euro ödeyeceğini ifade etti.