CNN Türk’te konuşan Bakan Arslan, kabin yasağı ile ilgili şunları söyledi:
“Kabinde cihaz yasağı ile ilgili bugün teknik bir ekip İngiltere’ye gidecek. İngiltere’nin yasağı kaldıracağını düşünüyoruz. ABD ile yapacağımız görüşmeler daha uzun soluklu olabilir. Eğer yasak uygulanacaksa her yer için geçerli olmalıdır.
Dünya Sivil Havacılık Birliği (IATA) ile yaptığımız görüşmeler sonucu onların da konu ile ilgili girişimde bulunmasını sağladık. Her ülkeye farklı uygulamada bulunulursa, IATA’nın varlığı sorgulanır hale gelir” dedi. Arslan şöyle devam etti:
“Bütün cihazların taramaları yapılarak uçağa alınırsa tehlikeler bertaraf edilir. Tehlikeli olduğu farz edilen cihaz
İstanbul’da oluyor da başka ülkelerde olmuyor mu o halde? Bizim güvenlikle ilgili bir sorunumuz yok. İçişleri Bakanlığımız da havalimanlarımızı denetledi. Hiç bir güvenlik sorunumuz yok.”