• Hakkımızda
  • Gizlilik Politikası
  • İletişim
Haber Oran
  • ANA SAYFA
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Hukuk
    • Hukuk Haberleri
    • Hukuk Sözlüğü
  • Köşe Yazıları
    • Avukatın Günlüğü
    • H.Erdal DEMİR
    • Ekonomik Bakış
    • GÖKYÜZÜ PUSULASI – ASTROLOJİK ÖNGÖRÜLER
  • Sağlık
  • Sanat
  • Soru-Cevap
  • Spor
  • Teknoloji
  • Yayın Akışları
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • ANA SAYFA
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Hukuk
    • Hukuk Haberleri
    • Hukuk Sözlüğü
  • Köşe Yazıları
    • Avukatın Günlüğü
    • H.Erdal DEMİR
    • Ekonomik Bakış
    • GÖKYÜZÜ PUSULASI – ASTROLOJİK ÖNGÖRÜLER
  • Sağlık
  • Sanat
  • Soru-Cevap
  • Spor
  • Teknoloji
  • Yayın Akışları
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Haber Oran
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Ana Sayfa Gündem

Kolombiya Hükümeti FARC İle 52 Yıl Sonra Antlaşmaya Vardı

Kolombiya Hükümeti ile Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri ( FARC ) arasında bugün sabah saatlerinde barış antlaşması imzalandığı belirtildi.

25 Ağustos 2016
in Gündem
0
0
PAYLAŞIM
2
GÖRÜNTÜLENME
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) ile Kolombiya Hükümeti arasında 52 yıllık savaşı sona erdiren “tarihi” nitelikteki barış anlaşması Küba’da imzalandı. Hükümet ile FARC arasında Kasım 2012’den bu yana yaklaşık 4 yıldır Küba’nın başkenti Havana’da devam eden barış müzakerelerinde nihai anlaşmaya varıldığı açıklandı.

Küba’da gerçekleştirilen müzakereler sonucu kabul edilen anlaşmaya, Kolombiya delegasyonu adına Humberto de la Calle ile FARC adına Ivan Marquez imza attı. Taraflar, imzalardan sonra yaptıkları ortak açıklamada, “Kolombiya hükümeti ve FARC, nihai, tam ve kesin bir anlaşmaya ulaştığımızı duyuruyoruz.” ifadesini kullandı. Humberto de la Calle daha sonra yaptığı açıklamada ise “Hedefimize ulaştık.” dedi. Bu tarihi imzaların ardından eylül ayı sonu veya ekim ayı başında tarafların yeniden nihai bir görüşme yapacağı belirtildi.

220 BİNDEN FAZLA KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Hükümet sözcüsü Marcele Duran, 23 Haziran’da yaptığı açıklamada, çift taraflı ateşkes ve silah bırakma konusunda anlaşıldığını bildirmiş ancak anlaşmanın uygulama ve onay süreçlerinin işleyişi netleştirilememişti. Hükümet ve FARC temsilcileri arasında 5 Ağustos’ta da kabul edilen anlaşmada ise taraflar arasında birtakım taahhütler tanımlanmıştı.

Müzakereler sonucu anlaşmaya varılan 83 numaralı iki tebliğle taraflar arasında birtakım taahhütleri tanımlayan 23 protokol bulunuyor. Bu gelişmelerin ardından, Kolombiya Hükümeti ile FARC arasındaki barış sürecini denetleyecek bir Birleşmiş Milletler (BM) misyonunun bölgede göreve başlaması bekleniyor. Varılan uzlaşma gereği barış süreci, çoğunluğu Latin Amerika ve Karayip Ülkeleri Toplulukları’ndan (CELAC) gelecek silahsız gözlemciler tarafından izlenecek.

ABD ve Avrupa Birliği tarafından terör örgütü olarak kabul edilen ve bir ara 17 bine kadar militan sayısına ulaşan FARC’ın, en son 7 bin militanı bulunuyordu. Ülkede 52 yıla varan dönemdeki silahlı çatışmalar sonucu 220 binden fazla kişi hayatını kaybetmiş, 6 milyona yakın kişi yerlerinden olmuştu.

OBAMA, DEVLET BAŞKANI SANTOS’U KUTLADI
Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamada, ABD Başkanı Barack Obama’nın Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos’u telefonla arayarak barış anlaşmasının sonuçlandırılmasından dolayı kutladığı bildirildi. Açıklamada, Obama ve Santos’un bu görüşmede, gelecek aylarda ülkeler arasında organize suçlar ve uyuşturucu ticaretine karşı ortak çabaların devam etmesi konusunda anlaşmaya vardığı kaydedildi.

Etiket: ateşkesbarış antlaşmasıfarckolombiya
  • Popüler
  • Yorumlar
  • En Yeni

Yarısı doldurulmuş bir bardağın ne kadarı boştur?

23 Mayıs 2020

ODTÜ’de okuyorum diyen biri nerede okuyor olabilir?

15 Aralık 2019

Bugs Bunny’nin rakiplerinden kırmızı saç, sakal ve bıyıklara sahip, çabuk sinirlenen, maden arayıcısı, haydut ve kovboyun adı nedir?

20 Şubat 2017

Daireye üst kattan veya çatıdan su sızarsa, ya da yağmur suyu basarsa ne yapılmalıdır?

27 Eylül 2018

Mirasçılık Belgesi almak için mirasçı olmaya gerek yok!

0

Brezilyalı Futbol Efsanesi Pele Hayatını Kaybetti

0

2023 Yılı Asgari Ücret 8500 TL Oldu

0

Volvo Yedek Parça Ankara İçinde Nereden Alınır?

0

Cumhuriyeti Kurmak Büyük Bir Devrimdi; Onu Evrensel Değerlerle Yaşatmak Daha Büyük Bir Sorumluluktur

29 Ekim 2026

Cumhuriyet 103 Yaşında: Ciddiyet mi, Aydınlanma mı?

21 Ekim 2026

Devlet Yönetiminde “Bizden” Değil, Hukuk ve Liyakat Esas Olmalıdır

9 Ekim 2026

Borsa Kumar Değildir; Ancak Bunun Şartı Gerçek, Şeffaf ve Denetlenebilir Bir Piyasadır

2 Ekim 2026
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • ANA SAYFA
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Hukuk
    • Hukuk Haberleri
    • Hukuk Sözlüğü
  • Köşe Yazıları
    • Avukatın Günlüğü
    • H.Erdal DEMİR
    • Ekonomik Bakış
    • GÖKYÜZÜ PUSULASI – ASTROLOJİK ÖNGÖRÜLER
  • Sağlık
  • Sanat
  • Soru-Cevap
  • Spor
  • Teknoloji
  • Yayın Akışları

© 2026 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.