Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde görüştü.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım’ı Cumhurbaşkanlığı Küliyesi’nde kabul etti. Görüşme, saat 19:00’da başladı, 20.00’da sona erdi.
Binali Yıldırım görüşme sonrasında yaptığı açıklamada Efkan Ala’nın İçişleri Bakanlığı’ndan ayrıldığını duyurdu. Efkan Ala’nın yerine Süleyman Soylu bu göreve getirildiğini belirtildi.
Başbakan Yıldırım, “İçişleri Bakanımız Bursa Milletvekili Efkan Ala’nın istifasıyla boşalan Bakanlığa, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, boşalan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına da Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu atanmıştır” dedi.