• Hakkımızda
  • Gizlilik Politikası
  • İletişim
Haber Oran
  • ANA SAYFA
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Hukuk
    • Hukuk Haberleri
    • Hukuk Sözlüğü
  • Köşe Yazıları
    • Avukatın Günlüğü
    • H.Erdal DEMİR
    • Ekonomik Bakış
    • GÖKYÜZÜ PUSULASI – ASTROLOJİK ÖNGÖRÜLER
  • Sağlık
  • Sanat
  • Soru-Cevap
  • Spor
  • Teknoloji
  • Yayın Akışları
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • ANA SAYFA
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Hukuk
    • Hukuk Haberleri
    • Hukuk Sözlüğü
  • Köşe Yazıları
    • Avukatın Günlüğü
    • H.Erdal DEMİR
    • Ekonomik Bakış
    • GÖKYÜZÜ PUSULASI – ASTROLOJİK ÖNGÖRÜLER
  • Sağlık
  • Sanat
  • Soru-Cevap
  • Spor
  • Teknoloji
  • Yayın Akışları
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Haber Oran
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
Ana Sayfa Gündem

Soylu: Kadına Şiddet Kabul Edilebilir Bir Şey Değildir

İçişleri Bakanı Soylu, kadına karşı ve aile içi şiddet noktasında Türkiye'nin 2002 sonrasında aldığı tedbirlerin azımsanamayacağına işaret ederek "Kadına şiddet başörtüsü yüzünden de mini etek yüzünden de kabul edilebilir bir şey değildir" dedi.

3 Mart 2017
in Gündem
0
0
PAYLAŞIM
3
GÖRÜNTÜLENME
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğünce düzenlenen “Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele” konferansının açılış törenine, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, Polis Akademisi Başkanı Yılmaz Çolak ve davetliler katıldı.

Soylu, yaptığı konuşmada, hedeflerinin kadına şiddet konusunda sıfır şiddet ve sıfır zayiat olduğunu açıkladı. Kadına şiddet meselesinin oranlarla ifade edilemeyeceğini belirten Bakan Soylu, “Hanların yanında hanımların da söz sahibi olduğu bir kültüre, ‘cennet annelerin ayağının altındadır’ diyen bir dine, güçlü, kudretli örneklerin olduğu bir tarihe sahip insanların yaşadığı bir ülkede, bu konferansın toplanmasının anlamsız olması gerektiğini, ancak toplantının yapılmak zorunda olduğunu söyledi.

Soylu, şöyle dedi:

“2016’da 59 bin 908 kişiye koruyucu tedbir kararı, 125 bin 405 kişiye ise önleyici tedbir kararı verilmiştir. Bu rakam bizim açımızdan çok önemli bir rakamdır. Bunları yok görmek, başlı başına haksızlık olur. Peki yeterli mi? Elbette ki hayır. Çünkü herhangi bir suç söz konusu olduğunda, örneğin oto hırsızlığı söz konusu olsa kendinize bir oran belirleyin onun altına düştüğünüzde başarılı olduğunuzu iddia edebilirsiniz. Bu tutarlı da olabilir ancak aile içi ve kadına şiddet meselesinde bu mümkün değildir. Bu konuda hedef sıfır şiddet ve sıfır zayiattır. Bu bizim hedefimizdir ve bunu gerçekleştirmek zorundayız.”

Konunun yüzdelerle oranlarla ifade edilemeyecek kadar önemli ve hata kabul etmeyen bir mesele olduğuna dikkati çeken Soylu, ayrımcılığın da kabul edilemeyeceğini söyledi.

Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kamuoyuna yansıyan gerek aile içi gerek aile dışı kadına şiddet olayında siyasi görüşlerden, hayat tarzlarından bağımsız olarak tepkimizi sırf kadına şiddet noktasında gösteremiyorsak o zaman attığımız adımlar, eksik kalmaya mahkumdur. Kadına şiddet başörtüsü yüzünden de mini etek yüzünden de kabul edilebilir bir şey değildir. Bu hassasiyeti toplum olarak sokaktaki hadiselerle ayrım yapmadan gösterebilirsek özellikle sivil toplum örgütleri, partiler, medya ve bütün toplum olarak kadın sorununda kendimize ait objektif bakış açısı yakalayabilirsek işte o zaman evin içinde de bu şiddeti önleyebilmemiz mümkün olabilecek.” (AA)

Etiket: emniyet genel müdürlüğüiçişleri bakanıiçişleri bakanlığıkadına şiddetsüleyman soylu
  • Popüler
  • Yorumlar
  • En Yeni

Yarısı doldurulmuş bir bardağın ne kadarı boştur?

23 Mayıs 2020

ODTÜ’de okuyorum diyen biri nerede okuyor olabilir?

15 Aralık 2019

Bugs Bunny’nin rakiplerinden kırmızı saç, sakal ve bıyıklara sahip, çabuk sinirlenen, maden arayıcısı, haydut ve kovboyun adı nedir?

20 Şubat 2017

Daireye üst kattan veya çatıdan su sızarsa, ya da yağmur suyu basarsa ne yapılmalıdır?

27 Eylül 2018

Mirasçılık Belgesi almak için mirasçı olmaya gerek yok!

0

Brezilyalı Futbol Efsanesi Pele Hayatını Kaybetti

0

2023 Yılı Asgari Ücret 8500 TL Oldu

0

Volvo Yedek Parça Ankara İçinde Nereden Alınır?

0

Cumhuriyet 103 Yaşında: Ciddiyet mi, Aydınlanma mı?

21 Ekim 2026

Devlet Yönetiminde “Bizden” Değil, Hukuk ve Liyakat Esas Olmalıdır

9 Ekim 2026

Borsa Kumar Değildir; Ancak Bunun Şartı Gerçek, Şeffaf ve Denetlenebilir Bir Piyasadır

2 Ekim 2026

Umut Vermek mi, Gerçeği Söylemek mi? Hukukta Dürüstlük, Güven ve Vicdan

30 Eylül 2026
Sonuç yok
Tüm sonuçları gör
  • ANA SAYFA
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Hukuk
    • Hukuk Haberleri
    • Hukuk Sözlüğü
  • Köşe Yazıları
    • Avukatın Günlüğü
    • H.Erdal DEMİR
    • Ekonomik Bakış
    • GÖKYÜZÜ PUSULASI – ASTROLOJİK ÖNGÖRÜLER
  • Sağlık
  • Sanat
  • Soru-Cevap
  • Spor
  • Teknoloji
  • Yayın Akışları

© 2026 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.